Rådgivning og mekling

Fra ene siden av bordet til den andre

Fra ene siden av bordet til den andre

Svein Holden, mannen som stod som aktor i Breivik-saken har valgt å slutte som statsadvokat etter nesten ti år i påtalemyndighetene. Holden ble sett på som en av de fremste og dyktigste statsadvokatene Norge har hatt på lang tid. Svein Holden og Inga Bejer Engh hadde sammen ansvaret for påtalemyndighetenes sak mot Anders Behring Breivik. Dette var det største rettsoppgjøret i Norge siden 2. verdenskrig. Han stod også som aktor i Alvdal-saken som dreide seg om overgrep. Begge sakene hadde en enorm mediedekning i Norge og utlandet.

Grønnere på den andre siden

Han begynner som forsvarsadvokat i advokatfirmaet Hjort som vil gi Holden nye utfordringer utenfor påtalemyndigheten som han er vant til. Men etter så lang tid som statsadvokat er han mer enn kvalifisert til å gjøre jobben som forsvarsadvokat godt. Hjort er et solid advokatfirma som ble etablert i 1893. Hjort advokatfirma har sin spisskompetanse og fokus mot forretnings-juridisk rådgivning og tvisteløsning. De har over 130 medarbeidere, hvor 90 er advokater og 32 av disse er partnere. De er også en svært ettertraktet arbeidsplass for nyutdannede. Advokatfirmaet holder en sterk 3. plass som ønsket arbeidsplass blant jusstudentene. Undersøkelsen er utført av Universum.

Mindre erfarende statsadvokater

Statsadvokatene jobber ofte under enormt press med stor pågang av saker. Det er ofte stor interesse av sakene så media er også ganske pågående. Så kort fortalt er det mye jobb og press, med relativt lavt betalt. Påtalemyndighetene tar kun inn de beste, men selv de beste bruker tid på å erfaring og tyngde i den nye jobben. Etter hvert er statsadvokatene meget attraktive i det private markedet. I det private er det flere privileger som blant annet høyere lønn og mer ressurser i form av medarbeidere rundt sakene som vil lette på de mest hektiske dagene.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *